Предсједник Зељковић посјетио ПФС Градишка

Послије Подручног Фудбалског савеза Бијељина Вицо Зељковић предсједник Фудбалског савеза Републике Српске посјетио је јуче и фудбалско подручје Градишка. Домаћини су му били први човјек ГФС Градишка Илија Гиговић, односно предсједник и генерални секретар ПФС Градишка Милош Бркић и Зоран Вујат.

Прва тема разговора била је изградња терена са вјештачком травом код Градског стадиона из пројекта ФИФА, посредством Фудбалског савеза БиХ, у сарадњи са локалном заједницом и ФСРС. Зељковић је прије доласка у ПФС Градишка разговарао, на ову тему, и са Зораном Аџићем, Градоначелником Града Градишка.

Такође, разговарало се и о могућности помоћи клубовима, како би били ослобођени котизације за такмичење и трошкова за службена лица на утакмицама.

-То је један од наших главних задатака у наредном периоду, уз побољшање инфраструктурних услова на стадионима и изградњу фудбалских терена с вјештачком травом. Разговарали смо и о предстојећим изборима у ФСРС, те општинским, градским и подручним савезима. Надам се да ће ПФС Градишка и даље имати предсједника с којим ће ФСРС имати добру сарадњу, јер ово подручје треба да остане међу водећима на нивоу наше републичке асоцијације. Досадашњем предсједнику Милошу Бркићу даћемо подршку да обнови мандат – истакао је Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског савеза Републике Српске.

На  састанку се разговарало и о протеклом периоду јер је бивши предсједник ФСРС Миле Ковачевић долазио из ПФС Градишка. Зељковић је истакао да на ово подручје неће имати никакав утицај чињеница да није добио већинску подршку делегата из Градишке на јануарској Скупштини, већ да ће будућа сарадња бити проширена и учвршћена.

-Томе у прилог говори и чињеница да ће Фудбалски савез Републике Српске први терен са вјештачком травом донирати управо Градишци – рекао је Зељковић.

Предсједник ПФС Градишка Милош Бркић захвалио се Вици Зељковићу за подршку и потврдио изградњу терена са вјештачком травом у Градишци, што ће да обезбиједи много боље услове за клубове и развој омладинског фудбала.

До краја априла требало би да буду завршени избори на нивоу општинских и градских фудбалских савеза, а у подручним до конца јуна. Избори у Фудбалском савезу Републике Српске биће одржани у септембру ове године, док је за децембар планирана изборна сједница Скупштине Фудбалског савеза БиХ. На њој ће Фудбалски савез Републике Српске предложити свог кандидата који ће у наредном четверогодишњем мандату (2020 – 2024) предсједавати “кровном” кућом фудбала у БиХ.